Skigebied Mayrhofen & Hippach

Met de "Zillertaler Superskipass" heeft u de keuze uit 489 pistekilometer in Hochfügen, Spieljoch, Hochzillertal, in de Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Königsleiten, Wald, Krimml en Gerlosstein), Penken, Ahorn, Horberg en in de Ski en Gletscherwelt Zillertal 3000 (Mayrhofen, Finkenberg, Eggalm, Rastkogel, Hintertuxer Gletscher). De skigebieden zijn dankzij een gratis pendelbus heel goed met elkaar verbonden. Sinds het winterseizoen 13/14 biedt de Zillertal Arena gratis w-lan in zijn skigebieden! U kunt dus niet enkel over de witte pracht glijden en van de zon genieten, maar ook de nieuwste belevenissen en highlights met de familie en vrienden delen (zie skiregio).

De Horbergbahn in Hippach brengt u direct naar het met Mayrhofen samenhorende 135 km pistes bevattende skigebied rondom Penken, Horberg en Ahorn, dat met de gebieden aan Rastkogel en de Eggalm perfect is verbonden. De Zillertalarena in Zell is gemakkelijk met de gratis skibus te bereiken.

Brede carvinghellingen, aantrekkelijke buckelpistes, leuke gezinsafdalingen, perfecte funparks – hier wordt elke wens vervuld! Vooral de op de Penken liggende Harakiri, met haar 78% hellingsgraad één van de steilste en beruchtste pistes van Oostenrijk is een echte bezienswaardigheid. Bijzonder leuk zijn ook de routetips van de bergliften in Hippach: gevorderden kunnen bijvoorbeeld voor de "Höhenmeter-Fresser-Runde" met een hoogteverschil van 13.000 m kiezen. Of u volgt de "Fun + Action Runde", die u naast de Harakiri ook naar het Vans Penken Park en de race trajecten van het skigebied brengt. Voor beginners en families is vooral de "Einsteiger Runde Penken" en de "Familien-Runde Ahorn" ideaal. De Ahorn biedt namelijk niet alleen veeleisende afdalingen naar het dal, maar beschikt tevens over brede, zonovergoten pistes. Bij de Wanglspitz en de Unterbergalm vindt men daarentegen de beste freeride voorwaarden.

Als bijzondere highlight raden wij u een tocht naar de Hintertuxer gletsjer aan, die wegens zijn grootte en aantrekkelijke pistes tot de beste gletsjers van de Alpen behoort. Op 1.500 - 3.250 m biedt het enige skigebied in Oostenrijk dat het hele jaar open is maar liefst 59 km aan geprepareerde pistes, 20 moderne liften en als hoogtepunt een 12 km lange dalafdaling.
Klik op de skikaart om deze te vergroten.

Beoordelingsrapport van experts Mayrhofen & Hippach

Het testrapport Mayrhofen & Hippach is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Hippach - Schwendau- Ramsau (Zillertal)

Kaart vergroten

7 accommodaties

  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Beoordeling
  • Prijs
Last-Minute & More boekbaar op aanvraag boekbaar

Informatie over het skigebied

Mayrhofen & Hippach

Het hoogste punt: 2.500 m
Het laagste punt: 630 m
Hoogte skioord: 608 m
Bergliften: 53
Sleepliften: 27
Stoeltjesliften: 17
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 135 km
Pistes:
40 km
Pistes:
66 km
Pistes:
29 km

Klantenbeoordeling

Hippach - Schwendau- Ramsau (Zillertal)

1.252 Aantal beoordelingen:
98% Aanbevelingspercentage:
Plaats 8,9
Skigebied 9,3