Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

Les 2 Alpes

1.107 Aantal beoordelingen:

93 % Aanbeveling:

Plaats 8,9
Skigebied 8,9
Informatie over het skigebied
Les 2 Alpes
Het hoogste punt: 3.560 m
Het laagste punt: 1.280 m
Hoogte skioord: 1.650 m
Liften in totaal: 52
Sleepliften: 26
Stoeltjesliften: 19
Gondelbaan: 7
Pistes in totaal: 200 km
Pistes:
110 km
Pistes:
56 km
Pistes:
34 km
Skiroutes: 27 km

Skigebied Les 2 Alpes

Skigebied Les 2 Alpes

Met de skipas "Les 2 Alpes" worden wintersporters door de snelle "Jandri Express" en de "Métro Dôme Express" in een paar minuten tijd naar de gletsjer op 3.560 meter hoogte gebracht en ze hebben van hieruit volledige toegang tot de 227 pistekilometers (incl., skiroutes) van Les 2 Alpes - wat een uitzicht! De nieuwe afkoppelbare 6-persoonsstoeltjeslift "Diable" (gedeeltelijk bescherming tegen weer) brengt je gemakkelijk naar het skigebied en vervangt zo de gelijknamige cabinebaan. Hier scheiden zich de wegen: terwijl de profs zich wagen aan diepsneeuwafdalingen, hebben "normale" skiërs ook de keuze uit talrijke rode en blauwe pistes. Een echte aanrader is de langste afdaling in het skigebied: vanaf het hoogste punt van de gletsjer ski je over ongeveer 16 km naar Mont de Lans, het laagste punt. Daarbij overbrug je maar liefst 2.280 hoogtemeters. De moeilijkste afdaling voor echte cracks is de La Fée 5. Met haar steile hellingen is dit echt een plezier voor de experts. Eveneens een zeer mooie piste is de eenvoudige Vallée Blanche 1, waarop vooral 's ochtends heel mooi zonlicht valt.

Het beginnersskigebied is echt uniek want dit is niet, zoals gewoonlijk, beneden in het dal gelegen, maar "on top", op ongeveer 3.600 m hoogte! Dat wil zeggen: altijd perfecte sneeuw voor de eerste ski-ervaringen! Voor beginners en families is er een oefengedeelte in de sector "La Toura" Veel kleine schansen, rails en minipipes als speelplaats voor de hele familie.

Een absoluut hoogtepunt is het op 2.600 m hoogte op de gletsjer gelegen snowpark, dat met 2 halfpipes, een boardercross-route, talrijke jumps en andere hindernissen uniek in Europa is. In de chillarea met muziek en drinks kan je vervolgens ontspannen kijken naar wat andere freestylers uitvoeren. Niet voor niets vinden hier elk jaar diverse wedstrijden en events plaats.

Vanaf de 6-daagse skipas (alleen in het hoogseizoen) is deze 2 dagen geldig in Alpe d'Huez/Oz/Vaujany (249 pistekilometers, skibus rijdt 2 x per week tegen betaling) en een dag in Serre-Chevalier (250 km), Puy St. Vincent (75 km), Via Lattea/Sestrière (400 km) en Montgenèvre Voie Lactée (75 km). Zo heb je de keuze uit 1.200 km piste!

Op het VVV-kantoor van Les 2 Alpes is er Wi-Fi.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Les 2 Alpes

Zoals in veel skigebieden in Frankrijk is het ook in het skigebied Les 2 Alpes mogelijk de skidag op enkele avonden per week te verlengen. In Les 2 Alpes wordt de nacht dan tot dag: na de gebruikelijke openingstijden is in de avond het gezinsvriendelijke nachtskiën mogelijk. Direct in het centrum ligt een klein, maar fijn nachtskigebied dat elke week nachtbrakers aantrekt. Een ongeveer 500 m lange piste wordt hier voor het nachtskiën verlicht. De sleeplift Lutins vervoert groot en klein naar de kindvriendelijke afdaling, die met een groene markering een mooi vlak terrein biedt. De precieze tijden voor het skiplezier in de avond worden ter plaatse door de VVV bekendgemaakt.

Après-ski Les 2 Alpes

De overgang van skiën naar après-ski gaat vloeiend en dat is niet alleen omdat de appartementen, maar ook de talrijke après-ski bars zoals Smithy's Tavern, direct aan de piste liggen. Veel gasten sluiten de dag af in het Smokey Joes, een toplocatie als het om après-ski en Tex-Mex eten gaat. Al rond de middag beginnen de eersten met een gezellig drankje en voor de laatsten weg zijn, is het vaak laat in de avond.

Wie er maar niet genoeg van kan krijgen, kan in de discotheken van Les 2 Alpes zoals de L’Avalanche Club verder feesten. Daarnaast vinden er ook regelmatig festivals, concerten en andere evenementen plaats, zodat ook het muzikale amusement tijdens uw skivakantie niets tekort komt.

Verder kun je ook terecht in bijvoorbeeld de bowlinghal of kun je lasergamen. Voor iedereen die na het skiën ook nog actie zoekt, zijn er vele outdoor-activiteiten zoals de Ice Glider, een soort autoscooter op ijs, ritten met een sneeuwscooter of paragliden met een geweldig uitzicht over het besneeuwde landschap. Verveling komt in de winter in Les 2 Alpes niet voor!

Snowpark: Les 2 Alpes

Het snowpark 'Freestyle Land', dat tijdens de winter op 2.600 m hoogte in het Toura areaal en tijdens de zomer op 3.200 m hoogte midden op de gletsjer ligt, is sinds jaren een populaire freestyle bestemming. Niet voor niets vindt hier jaarlijks de Uni Champ Contest plaats, waar Duitse studenten onder elkaar battlen.

Het winterpark bij Toura biedt op een 24 ha grote oppervlakte veel freestyle plezier. Het slopestyle parcours omvat 3 kickers, 3 rails evenals een hip, die met 2 quarterpipes verbonden is en door een s-rail afgesloten wordt. De 4 m hoge kicker met 20 - 25 m tables in de big air zone maakt na de jump de instap tot de slopestyle line mogelijk. In de axe pipe vind je een multifunctionele table, een step up gap kicker en een up rail die toegang tot een quarterpipe en een down rails geeft. De 120 m lange en 5 m hoge halfpipe wordt door een ervaren team dagelijks verzorgd en is hierdoor optimaal geprepareerd.

Naast deze freestyle opties beschikt het park over een coole kids area, een gedeelte voor beginners met hoops en tables, een speciale rail area met boxen, beginner en pro rails, evenals intermediate kickers. Ook een boardercross gedeelte ontbreekt hier niet.

Het perfecte aanbod van het 2 Alpes Snowpark wordt afgerond met een gezellige chill out area, die naast een grote bbq ook uitstekende sounds biedt. De visitor area maakt een optimaal zicht op de riders mogelijk, die in het park freestylen en oefenen. Het snowpark in Les Deux Alpes nodigt daarom iedereen ertoe uit om een deel van deze community te worden.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Les 2 Alpes is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Les 2 Alpes

Het testrapport Les 2 Alpes is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Les 2 Alpes

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Les 2 Alpes

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen