Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Les Orres

15 Aantal beoordelingen:

87 % Aanbeveling:

Plaats 8,5
Skigebied 8,4
Informatie over het skigebied
Les Orres
Het hoogste punt: 2.720 m
Het laagste punt: 1.550 m
Hoogte skioord: 1.550 m
Liften in totaal: 20
Sleepliften: 11
Stoeltjesliften: 9
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 100 km
Pistes:
30 km
Pistes:
60 km
Pistes:
10 km

Skigebied Les Orres

Skigebied Les Orres

In Les Orres bent u direct op de pistes - u belandt met de geldige skipas "Les Orres" direct in het skigebied met ruim 100 km piste. De dalafdaling loopt tot in het dorp. Met een hoogte van 1.550 is het resort Les Orres relatief hoog gelegen en biedt u vanaf het hoogste punt op 2.720 m een adembenemend uitzicht op de hoogste bergen van de Franse Alpen. U vindt hier maar liefst vier bergen waarop u kunt skiën: fijne blauwe en rode pistes en een paar lastige zwarte pistes. In de regio geldt het motto: "skiën met kwaliteit", hiermee wordt het sneeuwplezier op de ruim 37 afdalingen bedoeld. 60% van deze afdalingen kunnen kunstmatig besneeuwd worden.

Ouders kunnen hun 3- tot 5-jarige kinderen veilig in het dal achter laten, hier leren ze op spelende wijze skiën. De iets oudere kinderen tot 12 jaar kunnen op de beginnershelling leren skiën of snowboarden. Voor de geoefende skiërs en snowboarders is er een snowpark met verschillende rails en kickers. Op de boarder cross kunnen snowboarders zich lekker uitrazen. Hierdoor biedt Les Orres voor alle leeftijdscategorieën voldoende mogelijkheden.

Bovendien biedt het skigebied meer dan 120 Wi-Fi-hotspots, waarmee u zich gratis kunt verbinden.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Les Orres

Na een skidag worden u ook nog eens voldoende alternatieven aangeboden. Wat dacht u bijvoorbeeld van rodelen, een absolute hoogtepunt is de 700 m lange rodelbaan L'Orrian Express, die in verschillende spiralen naar beneden raast. De rodelbaan is in de avond verlicht. Wie liever te voet onderweg is, vindt rondom Les Orres leuke mogelijkheden voor idyllische toeren met mooie uitzichten op de bergwereld. 15 km wandelwegen en talrijke routes voor sneeuwschoenwandelingen lopen vanuit de plaats door het Durance-dal.

Wie liever zittend als wandelend onderweg is, kunnen we een paardensleekoetsrit aanbevelen. Een andere aanrader voor families met kinderen is de ijsbaan in het dorp. Als u het prachtige landschap eens een keer vanuit vogelperspectief wilt bekijken, dan is dat in Les Orres ook mogelijk. Daarvoor worden tandemvluchten aangeboden.

Voor wie dat allemaal nog niet genoeg is, worden er bij de VVV in de dorpskern ook nog activiteiten georganiseerd. Hier wordt iedere zaterdag het weekprogramma bekendgemaakt, waaronder verschillende events, party's en andere exclusieve acties.

U vindt in Les Orres echter wel eerder natuur als een echt nachtleven, desondanks kunt u ook hier genieten van een kop warme chocolademelk of uw dansbeen laten swingen. Voor het avondeten raden wij u een kaas-fondue of raclette in het "La Bouscatière" of in het "Coté Terroir" aan. Voor degenen die zich lekker wil laten verwennen, worden er ook heerlijke wijnen en likeuren in combinatie met taps geserveerd in de "Winter Lounge". In het lager gelegen gedeelte 1.650 vindt u meer bars waar dan ook bier, cocktails en wijn geserveerd worden. Daarna kunt u echt losgaan in "Le Spot". Hier zorgt een DJ voor een gezellig feestje!

Snowpark: Les Orres

Het snowpark in het gebied Les Orres biedt u op een overzichtelijke vlakte enige trails. Alle hindernissen zijn gemarkeerd, hierdoor weet u direct voor welk niveau deze geschikt zijn. In totaal 20 m aan rails en boxen, acht tables en een hip nodigen u uit om te komen stunten.

Er is zelfs een big air voor de echte hoge sprongen. Hier kunnen semi-professionals zich bewijzen. In de nieuwe snake run wachten andere obstakels op u. In dit park vindt iedere freestyler wel iets dat past.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Les Orres is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Les Orres

Het testrapport Les Orres is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,9 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Les Orres

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Les Orres

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen