Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

Tignes

277 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 9,5
Informatie over het skigebied
Tignes - Val d'Isère
Het hoogste punt: 3.456 m
Het laagste punt: 1.550 m
Hoogte skioord: 2.100 m
Liften in totaal: 86
Sleepliften: 34
Stoeltjesliften: 41
Gondelbaan: 11
Pistes in totaal: 300 km
Pistes:
170 km
Pistes:
78 km
Pistes:
52 km
Skiroutes: 20 km

Skigebied Tignes - Val d'Isère

Skigebied Tignes - Val d'Isère

De skipas "Tignes - Val d'Isère" geeft toegang tot 300 km perfect geprepareerde pistes die door 86 liften met elkaar verbonden zijn. Het skigebied geldt - niet alleen door de 2 gletsjers "La Grande Motte" en "Pissaillas" - als erg sneeuwzeker en populair onder beginners en gevorderden.

De skigebieden van Tignes en Val d'Isère bieden telkens rond 150 km gevarieerde pistes die via de Bellevarde (2.827 m) met elkaar verbonden zijn. Vanuit Tignes heeft u niet alleen een uitstekend uitzicht op het bergmeer Lac du Chevril. Het gebied offert tevens een leuk terrein voor beginners die de eerste meters op de blauwe en groene pistes op de Col du Palet willen wagen. Gevorderden kunnen zich uitleven in het gletsjerskigebied bij de Grande Motte, waar men op 3.456 m hoogte van indrukwekkende panorama's kan genieten. Door de goede en zekere diepe sneeuw hellingen in het Vallon de la Sache is het skigebied een waar paradijs voor freeriders. U kunt hier op 2,8 km maar liefst 1.198 m hoogteverschil afleggen. Een bijzonder belevenis is het snowpark van Tignes met speciale tables, slides en jumps voor beginners en gevorderden.

Het gebied van Val d'Isère biedt nogmaals 150 pistekilometers. Op de plateau van de Pissaillas gletsjer zijn er vele makkelijke pistes. Het skigebied is daarom ook bekroond met het keurmerk "famille plus", de afdalingen zijn erg familievriendelijk en er zijn vele aanbiedingen voor kinderen. Maar er zijn ook een aantal rode pistes en geavanceerde skiroutes, voornamelijk bij de Solaise en vooral de dalafdaling is erg pittig. Bij de Pointe du Monet (3.428 m) kan men erg lang skiën, want van juni tot september ligt er sneeuw. Ook de gratis Wi-Fi hotspots bij de berg- en dalstations zorgen voor goede verbindingen.

Aan het begin van 2017 is de nieuwe 10-persoons-cabinebaan "Solaise" in gebruik genomen die de oude Solais-Express vervangt. Daardoor worden er 40% meer wintersporters naar de berg gebracht, waardoor de wachttijden duidelijk korter zijn. Bovendien is er Wi-Fi en stoelverwarming in de baan.

De gebieden van Tignes en Val d'Isère zijn perfect verbonden en beloven pure pistepret!
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Tignes

Skiën staat weliswaar op de eerste plaats in Tignes, maar ook aan après-ski komt u hier helemaal niets te kort! Een groot aantal bars, gezellige restaurants en meerdere discotheken staan in Tignes in het middelpunt. Een echte ontmoetingsplaats is de "Grizzly´s Bar" met Arctische sfeer.

Voor sportieve activiteiten is er een natuurlijke ijsbaan in Le Lac. Aansluitend kan je dan in "Le Lagon" van het zwembad gebruikmaken. U hebt voor beide attracties dagelijks gratis toegang bij boeking van minimaal een 2-daagse skipas (voor dagen dat de skipas geldig is).

Wie iets spannends wilt, kan in het meer van Tignes ijsduiken! Een bijzonder sportief highlight is het recent geopende sportcentrum "Tignespace" met ontelbare mogelijkheden. Tennisplaatsen, basketbal-, volleyball -, handball-, badminton- en hockeyvelden, squash courts, een klimwand en een atletiekgedeelte bieden op 3.500 m² alles wat het hartje begeert.

Snowpark: Tignes

Met de skipas "Tignes - Val d'Isère" heeft u toegang tot een uitgebreid funsport gebied. Allereerst is er het "Val d'Isere Snowpark". Het park ligt op 2.300 m hoogte tussen Val d'Isère en Tignes, dichtbij de "Montblanc"-stoeltjeslift bij de Bellevarde. Er zijn er 3 verschillende lines, een groene, een rode en een zwarte die door rails, kickers en boxen voor elk niveau iets bieden. Bovendien is er bij de Borsat-lift in Val d'Isère een boardercross met funslope elementen. Het "Acticross" is vol van obstakels zoals de super tunnel en een golvenbaan. Na een vermoeiende dag kan men in het "Chill Chalet" lekker bbqen.

Verder in het skigebied van Tignes waarmee u tevens toegang hebt met de skipas. Hier zijn er 3 snowparken: het grote op 2.400 m - 2.600 m hoog gelegen"DC Park", het kleinere "Gliss Park", in de buurt van het dorp en het gletsjer snowpark. In het DC Park zijn er in totaal 16 kickers en verschillende rails die voor elk niveau geschikt zijn. Voor beginners alsook pro's zijn er voldoende obstakels. Een hoogtepunt is de "Ski Movie"-functie waarbij men zijn eigen jump, bijvoorbeeld op de big airbag, kan laten filmen en later op een grote scherm in de "Cool Zone" kan bekijken en analyseren.

Ook het kleinere Gliss park in Tignes heeft veel te bieden, zowel voor beginners alsook gevorderden. Hier kan men verschillende routes zoals een boardercross of slalom afleggen. Ook hier is er een airbag. Tussen januari en april is er in Tignes bovendien een monster-halfpipe waar internationale wedstrijden plaatsvinden.

Op de gletsjer "Grande Motte" kunt u op 3.456 m hoogte in het Tignes gletsjer snowpark gebruikmaken van verschillende rails, kickers, boxen of woops voor beginners en gevorderden. Het park is ook in de zomer geopend waardoor men hier het hele jaar door kan oefenen. Bovendien wordt het park regelmatig vernieuwd, waardoor er steeds voldoende variatie is.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Tignes - Val d'Isère is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Tignes - Val d'Isère

Het testrapport Tignes - Val d'Isère is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Tignes

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Tignes

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen