Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

Alpbach

283 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 8,6
Skigebied 8,6
Informatie over het skigebied
Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
Het hoogste punt: 2.025 m
Het laagste punt: 690 m
Hoogte skioord: 975 m
Liften in totaal: 45
Sleepliften: 29
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 93 km
Pistes:
26 km
Pistes:
54 km
Pistes:
13 km
Skiroutes: 16 km

Skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Dankzij de fusie van de skigebieden Wildschönau en Alpbachtal via een gondel kunt u vanaf nu gebruikmaken van ongelooflijke 109 pistekilometers met de skipass "Ski Juwel" incl. skiroutes. Daar horen de skigebieden Markbachjoch/Lanerköpfl, Oberau, Schatzberg, Kramasch, Reither Kogel en Wiedersberger Horn bij. Het skigebied wordt door 45 liften tussen 690 en 2.025 m hoogte toegankelijk gemaakt. Verschillende afdalingen van alle moeilijkheidsgraden zorgen ervoor, dat zowel beginners als experts aan hun trekken komen.

Kinderen zijn in de bobo kinderclub uitstekend af. Voor families en genieters is er in het bijzonder de Schatzberg of de Reither Kogel, ambitierijke skiërs daarentegen zullen blij zijn met de afdalingen aan de noordkant van de Markbachjoch/Lanerköpfl en de diepsneeuw- en freeride gebieden met een totaal van 16 km gemarkeerde skiroutes.

Ook de verschillende pistes in Niederau kunnen gemakkelijk met de gratis skibus bereikt worden. Voor snowboardfreaks bieden zowel het snowpark aan de Wiedersberger Horn, het funpark aan de Schatzberg alsmede de Race 'n' Boarder Arena in Niederau uitkomst.

Nieuw vanaf 2016/2017: het is gepland om in het bovenste pistegedeelte bij de Reither Kogl een vaste racetrack in te richten. Hier kan man skiën zoals de pro's!

Bovendien zijn er 20 "hotzones", waar u gratis toegang hebt tot Wi-Fi. Zo kunt u altijd gemakkelijk de laatste foto's en indrukken van uw vakantie met uw vrienden delen!

Met de uitbreiding naar de skipas "Super Ski Card" heeft u zelfs keuze uit meer dan 2.750 pistekilometers en 938 liften in 22 skiregio's!

Welke wintersporter droomt er nooit van, eens als eerste op de vers geprepareerde sneeuw te kunnen skiën? Het First Line Skiing in Ski Juwel maakt deze bijzondere ervaring voor alle vroege vogels mogelijk. Aansluitend een goed ontbijt in één van de authentieke berghutten en de perfecte start van de dag is een feit.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Alpbach

Het skigebied Ski Juwel hoort bij de beste nachtskigebieden in Oostenrijk. In de buurt van Alpbach worden op de Reither Kogel op vrijdag en zaterdag ongeveer 6 pistekilometers op drie pistes voor het nachtskiën tussen 18:30 en 21:15 uur verlicht. De Reitherkogelbahn, de Nordlift en de Brandachlift zijn voor het nachtskiën in bedrijf. Op dinsdag wordt de gezinsafdaling voor skitoeren eveneens van 18:30 tot 21:15 uur verlicht. De liften zijn dan niet in bedrijf.

Bovendien kan je in Wildschönau in het skigebied Roggenboden 's nachts zowel rodelen als nachtskiën. Daar worden elke woensdag en donderdag van 19:30 tot 21:00 uur twee brede, besneeuwde pistes verlicht. Deze zijn zowel geschikt voor nachtelijk skiën als voor rodelen. De nachtskipassen kunnen ter plaatse worden aangeschaft.

Après-ski Alpbach

Après-ski in het Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau begint met het ontspannen in een van de authentieke berghutten. Hier wordt er rustig van een stevige maaltijd genoten. Aansluitend wordt er dan met het gezelschap sfeervol gefeest, bijvoorbeeld in de Liftstüberl, bij de Juppi Stadl bij de Brandachlift, in de Postalm en in de Jakober.

Wie dat te veel is, kan zich in een van de talrijke restaurants laten verwennen, of aan een fakkeltocht of aan het nachtrodelen deelnemen. In het Alpbachtal vindt u in totaal acht rodelbanen - waarvan twee in Alpbach en Inneralpbach. Op de ijsbaan in het dorp kunnen schaatsers hun rondjes maken. Verder worden er sneeuwschoenwandelingen, begeleide winterwandelingen, paardensleetochten aangeboden.

Wie ook tijdens de vakantie op zoek is naar een hele bijzondere adrenalinekick, kan een spectaculaire tandemvlucht op 1.000 m hoogte met een geweldig uitzicht over Wildschönau ondernemen. Dit is dagelijks op afspraak mogelijk.

Met de Alpbachtaler Lauser- Sauser wacht een ander hoogtepunt op u. 1.035 m lang, 134 hoogtemeters en vele jumps en bochten wordt de snelle rit met alpine coaster een enorm plezier voor jong en oud. Maar let op: vergeet niet te lachen. Er is altijd een fotopoint onderweg...

Snowpark: Alpbach

Bij de Wiedersberger Horn in Alpbach worden (freestyle) wensen vervuld! En niet enkel voor profs. Het snowpark is vanwege zijn opbouw ook voor families en beginners geschikt, die altijd al eens nieuwe hoogtes wilden bereiken en aan hun grenzen wilden komen. Het 'Snowpark Alpbachtal' nodigt uit tot onbezorgd plezier in een familiaire sfeer en is met miniheuvels en schansen ook geschikt voor de moedige beginners. In het 'Family Park' staan twee 6 m easy boxen, een speed booster alsmede een 2 m lange easy kicker ter beschikking die samen de perfecte uitdaging voor beginners in de freestyle-wereld zijn. Maar ook experts komen aan hun trekken: voor gevorderden is er de 'Jip- und Kicker Area' met 6 m boxen, een 5 m jib tank, 4 tot 10 m lange kickers en een 6 m straight industry.

In totaal beschikt Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zelfs over drie parken. Daar komt ook de Race'n'Boarder Arena op de Tennladenhelling met een permanente slalom- en snelheidsroute en een carving area bij. Op de Wiedersbergerhorn ligt bovendien een nieuwe funslope, die met golven, rails en vele funelementen plezier voor groot en klein belooft!

Het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Het testrapport Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Alpbach

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Alpbach

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen