Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Informatie over het skigebied
Nassfeld - Pressegger See
Het hoogste punt: 2.002 m
Het laagste punt: 600 m
Hoogte skioord: 1.530 m
Liften in totaal: 30
Sleepliften: 16
Stoeltjesliften: 9
Gondelbaan: 5
Pistes in totaal: 110 km
Pistes:
30 km
Pistes:
69 km
Pistes:
11 km
Klantbeoordeling

FRANZ ferdinand Mountain Resort Nassfeld

21 Aantal beoordelingen:

76 % Aanbeveling:

Accommodatie 8,5
Plaats 8,8
Skigebied 9,0

Skigebied Nassfeld - Pressegger See

Skigebied Nassfeld - Pressegger See

Met de "TopSkiPass Kärnten & Osttirol GOLD" heeft u toegang tot het skigebied Nassfeld-Pressegger See en verder over een enorm groot aanbod: u kunt in 31 andere skigebieden met 876 pistekilometers (zie skiregio) skiën!

Het pisteaanbod van Nassfeld-Pressegger See is echter al uitstekend: 110 pistekilometers, 30 liften, hoogtes tot en met 2.002 m en een hoge mate aan sneeuwzekerheid, waardoor het geschikt is voor elk niveau. Met de 6 km lange Millenium-Express bereikt u binnen enkele minuten vanuit het dal de skilocatie Madritsche (1.919 m), het centrum van het skigebied.

Beginners starten bij het oefenterrein Sonnleitn of rond de Sonnenalpe en Tressdorfer Alm. In "Bobo's Miniclub" kunnen ook de allerkleinsten hun eerste meters skiën en maken ze op speelse wijze kennis met de wintersport. Gevorderde skiërs kunnen onder meer de speedafdaling op de Troghöhe of een buckelpiste bij de Rastl nemen. U heeft bovendien veel mogelijkheden om te freeriden bij de Trogkofel-afdaling of bij de Rudnigsattel-afdalingen. De langste piste is tegelijk de enige dalafdaling en brengt u over 7,6 km van de Tröpolacher Alm naar het dal.

Een bijzonder highlight is de Ski Movie piste bij de Zweikofelbahn. Freestylers vinden bij de Watschiger Alm lift een afwisselend snowpark en bij de Leitern-afdaling een ski- en boardercross. Bovendien is er een 700 m lange funslope bij de Lärchenbodenafdaling.

Een bijzonder service zijn de gratis Wi-Fi-hotspots in het hele skigebied. Zo kunt u de mooiste foto's van de piste direct naar huis sturen!
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Nassfeld-Hermagor

In Oostenrijk zijn er veel pistes waarop wintersporters op bepaalde dagen ook na de normale bedrijfstijden 's nachts nog kunnen skiën. Één van de langste verlichte nachtskipistes van de Alpen ligt in de buurt van het dorp Nassfeld-Hergamor in het nachtskigebied Nassfeld-Pressegger See. In januari en februari kan je hier elke zaterdag tussen 18:30 en 21 uur aan het nachtskiën deelnemen. In Tröpolach is dan de gondelbaan "Millennium-Express" voor het nachtskiën in bedrijf. Deze brengt u naar de start van de ongeveer 2,2 km lange, verlichte afdaling met de mooie naam "Bunte Piste". Bezitters van een Nassfeld-seizoenskaart kunnen gratis aan het nachtskiën deelnemen. Voor alle anderen is de liftkaart voor het nachtskiën ter plaatse verkrijgbaar.

Après-ski Nassfeld-Hermagor

De lijst aan après-ski mogelijkheden is lang: talrijke bars nodigen u uit voor een gezellige avond. In de "Cube", een van de modernste hotels ter plaatse, kunt u elke avond los gaan op beats van internationale DJ's.

Ook in culinair opzicht biedt het gebied een groot aanbod: geniet in een van de 25 restaurants van regionale gerechten of van mediterrane flair aan de Italiaanse kant van Nassfeld.

Elke zaterdagavond (januari en februari) is er een groot spektakel op de verlichte piste. Ook 3 van de 5 rodelpistes zijn dan verlicht. Overdag kunt u gebruikmaken van de NTC Blue Day, een kaart waarmee u voor € 19,- per dag gebruik kunt maken van 14 verschillende funsport apparaten (bijvoorbeeld snowfox, snowtube, snowbike) en deze in het extra afgegrensde gebied kunt testen.

Meer dan 50 km aan wandelwegen bieden een paradijs voor natuurliefhebbers. Wilt u liever gaan schaatsen, dan kan dat op de nabije Pressegger See en de Weißensee. Rond de meren kunt u bovendien langlaufen en wandelen.

Snowpark: Snowpark Nassfeld-Hermagor

Bij de Watschiger Alm lift ligt het snowpark van het skigebied. Het park biedt zowel beginners als gevorderden de mogelijkheid zich uit te leven. De beginners line bestaat uit verschillende curved banks en bumps waarop eerste trucjes kunnen worden geoefend. Verder is een rail line met verschillende boxes, flat rail en wallride. Ook voor genoeg airtime is gezorgd: 4 kicker met tables van tot en met 14 m liggen aan de kicker line. Ook een chillout area is ter plaatse!

Daarboven vindt u in het skigebied een funslope met golfen, jumps, bochten, rainbow- en butter-box, jibs en een freestyle-slak met tunnel. U vindt de 700 m lange pret-piste bij de Lärchenbodenafdaling.

Er is ook een afdaling waar u uw snelheid kunt meten. Voor elk niveau wat wils!
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Nassfeld - Pressegger See is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Nassfeld - Pressegger See

Het testrapport Nassfeld - Pressegger See is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen