Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Obsteig

41 Aantal beoordelingen:

95 % Aanbeveling:

Plaats 8,8
Skigebied 8,1
Informatie over het skigebied
Grünberg
Het hoogste punt: 1.102 m
Het laagste punt: 1.030 m
Hoogte skioord: 991 m
Liften in totaal: 6
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 1,3 km
Pistes:
1 km
Pistes:
0,3 km
Pistes:
0 km

Skigebied Grünberg

Skigebied Grünberg

Op de Grünberg (1.497 m), de centrale berg van Obsteig, bevindt zich een klein familieskigebied dat tot op een hoogte van 1.102 m reikt. De vlakke hellingen met een korte piste van 1,3 km voor de kleine kinderen die hun eerste meters in de sneeuw maken uitermate geschikt en voor de ouders is de overzichtelijkheid van het skigebied een fijne bijkomstigheid. Een grote vlakke winterspeelweide met 5 tovertapijtjes en verschillende bonte hindernissen staat gereed voor de kleine skiërtjes die hier hun eerste pogingen willen wagen. De Grünberglift naast de piste brengt u nog iets hogerop, naar een blauwe piste met een lengte van 700 m. Deze is perfect voor volwassen beginners en gevorderden op de ski's en op het snowboard.

Bij de uitstap van de sleeplift bevindt zich bovendien een panoramaplatform, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft op het landschap. Onder aan de belevenishelling ligt de Grünberg-alm, waar groot en klein zich even kunnen uitrusten en bijtanken. Hier zit ook een kinderopvang met een aangrenzende speelplaats van waaruit u de piste goed in de gaten kunt houden. Boven aan het grote tovertapijt begint bovendien de rodelafdaling, die helemaal tot beneden aan de parkeerplaats loopt.

De ingang van het skitourengebied bevindt zich naast de verzamelplaats van de skischool. In totaal beginnen hier maar liefst drie routes het beeldschone winterlandschap in. Boven de niet geprepareerde skitourenpiste kunnen de skiërs bovendien de route naar de Sauwetterhütte nemen. Op deze 1,5 uur durende tour gaat u aan de piste voorbij tot aan de hut op de bergtop van de Grünberg op ca. 1.500 m hoogte. De 2 uur durende tour naar de Lacke is geschikt voor beginners en zal de moeite waard blijken te zijn als u bij aankomst een prachtig uitzicht op het Inndal heeft. De derde route leidt naar de berg Simmering op 2.096 m hoogte. Ook hier heeft u een schitterend uitzicht. Deze iets uitdagendere tour duurt ca. 3 uur. Beginners kunnen in Obsteig ook een skitour onder begeleiding van een gids boeken en het passende materiaal bij de plaatselijke skischolen huren.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Obsteig

In de vakantieregio Mieming & Tirol Mitte is een actieve vakantie buiten de piste op allerlei manieren mogelijk. Bij de lokale toeristeninformatiepunten of bij uw accommodatie kunt u de gratis "Gäste.Card" aanvragen, waarmee u aan een gevarieerd activiteitenprogramma kunt deelnemen. Daaronder vallen bijvoorbeeld een sneeuwschoenentour met een gids, langlaufen met een gids, fakkelwandelingen en natuurlijk de klassieke rodelpret. Bovendien kunt u bijvoorbeeld gratis met de skibus mee en kosteloos een rodelslee huren. Een geliefd uitstapje, vooral spannend voor de kinderen, is het kasteel Klamm. Door de stille natuur en de oude kasteelmuren neemt het gerestaureerde kasteel u mee naar de middeleeuwen van de dertiende eeuw.

Het gewenste schaatsplezier kunt u op meerdere plaatsen in de omgeving beleven. De eerstvolgende mogelijkheid vindt u op het meer van Mieming, waar u op een oppervlakte van ca. 900 m² gezellig pirouettejes kunt draaien op de gezellige muziek. Deze natuurijsbaan is bovendien verlicht! In de ijshal van Telfs, de kunstijsarena in Silz of op de kunstijsbaan in Wildermieming kunt u ook een prima schaatsuitstapje maken.

Als u liever van de natuur geniet, zou u eens een wandeling moeten maken over de vijf themawandelpaden in het "Alpinpark". Van Obsteig naar Mieming tot aan Wildermieming lopen wandelpaden. Op deze wegen kunt u bovendien nog iets over de natuur leren dankzij de vele informatieborden over de lokale flora en fauna. Als u in gezellige stijl van het Tiroolse landschap wilt genieten, willen wij u aanraden om een panoramaritje over het zonneplateau te maken met de paardenkoets.

Als u ca. 12 km lang de Mieminger Straße aanhoudt, komt u vanzelf uit in Telfs, waar u bij slecht weer naar het sportcentrum kunt om aan verschillende indooractiviteiten deel te nemen. Hier kunt u niet alleen naar hartenlust schaatsen, maar ook bowlen, squashen, tennissen, klimmen in de klimhal en van een pauze genieten in het restaurant. Tot het complex behoort ook een compleet nieuw ingericht binnenzwembad met saunalandschap en solarium, zodat ook de ontspanning niets tekort komt.

Snowpark: Obsteig

In dit skigebied is er helaas geen snowpark! De spectaculairste parks in Oostenrijk vindt u in Mayrhofen, Kaprun en Neustift.

Het skigebied Grünberg is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Grünberg

Het testrapport Grünberg is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Obsteig

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Obsteig

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen