Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht

Wintersportvakantie Zweden: Snow up your life!

Zweden, het land dat bekend is dankzij Pippi Langkous en door het grote aantal herten en voor dat we het vergeten, het is tevens een paradijs voor wintersporters! De natuur in Zweden is door meerdere ijstijden gevormd. Hierdoor vindt u er gletsjers, prachtige watervallen en meer! Voor de klassieke wintersporten, zoals langlaufen of skiën, vindt u in Zweden optimale omstandigheden. Dat wordt bewezen door het WK Alpine skiën dat in 2007 plaatsvond in het Zweedse Åre.

Waar in Zweden kan je skiën?

De keuze aan bestemmingen in het Scandinavische gebergtes is groot. De bergketen loopt langs de Noorse grens vanuit het noorden tot het zuiden. De skigebieden liggen in 3 verschillende regio's. In het noorden zijn er kleine, familiaire skioorden met tot 30 pistekilometers zoals Hemavan. Tussen de 454 m en 1.113 m hoog vinden beginners en gevorderden ideale voorwaarden. In het hartje van Zweden liggen de meest bekende en grootste skigebieden, waaronder Åre. De wintersportbestemming staat bekend als host van de Alpiene ski wereldcup en biedt rond 90 km geprepareerde pistes met 37 liften.

Indien u geen genoegen kunt nemen zijn er dichtbij het oord Duved nogmaals 20 km piste. Nog een hoogtepunt is het gezellige plaatsje Idre Fjäll. Het familievriendelijke resort heeft veel te bieden. Voornamelijk voor de kleinste gasten zijn er gemarkeerde zones waar ze veilig kunnen skiën. In het zuiden zijn er verdere skigebieden, bijvoorbeeld Branäs met 23 pistekilometers. Wist u dat er zelfs en de buurt van Stockoholm wintersportoorden zijn? Wat dacht u van een dagtrip naar een van deze skigebieden?

Waarom wintersport in Zweden boeken?

Er zijn talrijke redenen om uw wintersport in Zweden door te brengen. Zeer geliefd is de sauna cultuur in Zweden, de ouderwetse naam "Bastu" (van "badstuga" = badhuis) hoort men tegenwoordig nog steeds. In bijna elke plaats zijn er gezamenlijke sauna's en de meeste accommodaties beschikken over een eigen spa gedeelte. Zweten in de aangename hitte en daarna een afkoeling in de sneeuw - deze belevenis mag u niet missen!

Door de lage bevolkingsdichtheid is er voldoende ruimte voor iedereen. Dit merkt men tevens aan de Zweedse mensen, ze zijn erg ontspannen en relaxed. Nog een voordeel is de sneeuwzekerheid. Ook al zijn er hogere toppen in de Alpen, maar door de noordelijke ligging en het verminderde zonlicht zijn de seizoenen langer en de temperaturen lager. Beleef het Zweedse cultuur - vele dorpen bieden bijeenkomsten met de lokale bevolking aan. Tijdens een traditioneel avondeten kunt u de mensen beter leren kennen. En er bestaat misschien zelfs de mogelijkheid tot een rit op een hondenslee!

Waarom is Zweden beroemd vanwege langlaufen?

Zweden profiteert van de gunstige ligging en de sneeuwcondities. Ook in de lager gelegen gebieden is er altijd sneeuw. De voorwaarden voor langlaufen zijn dus ideaal. Niet voor niets is langlaufen in de Scandinavische landen ontstaan. Ooit gebruikte men 2 dunne latten als transportmiddel. Vele langlauf kampioenen zijn opgegroeid in Zweden, wat niet verrassend is, want ze hebben de perfecte oefenplek vaak voor de deur. U houdt van langlaufen? Dan mag u een wintersportvakantie in Zweden niet missen.

Regio's Zweden

Midden-Zweden

Midden-Zweden

Dalarna is een historische provincie in het midden van Zweden gelegen. In het westen grenst de provincie aan Noorwegen. De regio is traditioneel, en typisch Zweden. Het bekende Dalapaard, een kleine paardje van hout komt uit Dalarna. Het paardje is een geliefd souvenir. Voor wintersportfans is Dalarna een optimale bestemming. Het landschap in het westen wordt bepaald door bergen, hierdoor biedt het uitstekende voorwaarden voor een heerlijke skivakantie.

Plaatsen Zweden

Kaart vergroten

Plaatsen (regio) Pistes skigebied
vantot
41 km 588 - 890 m

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen