Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

Ellmau

185 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 9,3
Skigebied 9,5
Informatie over het skigebied
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Het hoogste punt: 1.957 m
Het laagste punt: 620 m
Hoogte skioord: 820 m
Liften in totaal: 90
Sleepliften: 39
Stoeltjesliften: 35
Gondelbaan: 16
Pistes in totaal: 284 km
Pistes:
122 km
Pistes:
129 km
Pistes:
33 km

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

De skipas SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental biedt toegang tot een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld! De SkiWelt werd al meermaals tot een van de beste skigebieden ter wereld gekroond! 90 moderne bergliften, 284 km pistes evenals meerdere snowparken garanderen pret zonder grenzen. Jong, oud, beginner of gevorderde - hier zal iedereen zich vermaken. Een snowboard-paradijs met halfpipe en funpark staan garant voor oneindig veel sneeuwplezier! Bovendien liggen er drie dag- en nachtrodelbanen in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, waarvan een 4,5 km lange baan in het skigebied Ellmau-Going.

Vanuit Ellmau bereikt u vanaf de winter 2015 de 1.530 m met de nieuwe hi-tech-gondel "Hartkaiserbahn". De gondel met stoelverwarming en Wi-Fi vervangt de oude Hartkaiser-kabelbaan en behoort tot de meest moderne kabelbanen ter wereld. Ook de stations worden verbouwd. Bij het bergstation ontstond het "Erlebnis-Eldorado Hartkaiser" met onder meer kinder-restaurant en belevenis skischool. Het dalstation beschikt over een nieuwe sportwinkel, restaurant, après-ski bar, parkeergarage en een verwarmd skidepot.

Via de Hartkaiser is Ellmau direct aan de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental verbonden, met afdalingen die tot aan het centrum van Ellmau leiden. Vooral de 4,1 km lange dalafdaling van de Hartkaiser belooft grenzeloos pisteplezier. Cracks kunnen de zwarte piste aan de Hartkaiser testen en ook diepsneeuwgebieden zijn voldoende voorhanden. Echt hoogteplezier beloven de 81 restaurants in het skigebied.

Indien u op vakantie bent met kinderen moet u een keer naar de belevenis-10-persoons-gondel van de SkiWelt Söll. Rond het sprookje "Gelukkige Hans" valt er veel te ontdekken!

Met de uitbreiding Super Ski Card kunt u zelfs kiezen uit 2.750 pistekilometers en 938 liften en 22 skiregio's.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Ellmau

In de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental kunt u zowel in Söll als in Brixen en in Westendorf nachtskiën. Het hoogtepunt wat betreft het nachtelijke skiën biedt SkiWelt Söll, want hier ligt het grootste nachtskigebied van Oostenrijk! Van woensdag tot zaterdag staan 10 km geprepareerde pistes tot in de nacht ter beschikking. De vijf afdalingen rond de gondelbaan Hochsöll alsmede bij de stoeltjesliften Keat en Hexen6er worden tot 21:30 uur verlicht. Naast al deze pistes wordt ook de fun-arena "Hans im Glück" bij de 4-persoonsstoeltjeslift 's avonds voor het skiplezier verlicht. Diverse skihutten en de nachtrodelbaan bij de Hochsöll-gondelbaan ronden het bijzondere aanbod af. De omvangrijke nachtski-ervaring heeft wel een prijs: voor het skiën in de avonduren in Söll moet een losse skipas worden aangeschaft.

Naast dit bijzondere aanbod zijn er in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental twee andere nachtskigebieden: in Westendorf wordt elke dinsdag een 500 m lange piste tot 21 uur verlicht. In Brixen ligt bij de Schusterbühel-lift nog een 300 m lange blauwe nachtskipiste, die doorlopend tot 19 uur wordt verlicht. Ook in Westendorf en Brixen ontstaan kosten voor het nachtelijke skiplezier.

Après-ski Ellmau

Oergezellige hutten, snackbars, trendy nachtclubs, bars en discotheken bieden ontelbaar veel après-ski mogelijkheden en hebben van Ellmau een geliefde wintersportplaats gemaakt. De highlight in Ellmau die elke week plaatsvindt, is de "Ellmauer Skinacht" met glühweinkraampjes, heerlijke muziek en de Pistenbulli-parade. Of leer tijdens een bezoekje aan de gezellige cafés en herbergen de beroemde Tiroolse gastvrijheid kennen. U zult ook plezier hebben bij het (nacht-)rodelen, schaatsen of curling.

Voor wie op zoek is naar meer actie, is snowtubing of een uitstapje met helikopterskiën een echte aanrader. Wie na het skiën liever wil ontspannen, vindt in het bad- en saunalandschap van de Ellmauer Kaiserbad rust en ontspanning. Als alternatief biedt het verkennen van het prachtige landschap tijdens een winterwandeling of een uitgebreide paardensleetocht zich aan.

Snowpark: Ellmau

In de skiregio SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental heeft u de keuze uit meerdere super leuke snowparken. In Ellmau-Going wacht het "Intersport Kaiserpark" bij de Tanzbodenbahn op de Hartkaiser op uw bezoek. Op de "Easy Line" kunnen beginners aan verschillende boxes en tubes de eerste trucjes oefenen. Voor gevorderden en experts bieden zowel de medium als de pro line veelzijdige obstakels zoals boxen, rails en jib-elementen aan. Bovendien beschikt het park over een kickerline met 5 m kicker en een 8 m roller. In de chill area van het park kan men een pauze nemen of na een dagje freestylen lekker ontspannen.

Wie niet genoeg kan krijgen vindt in de regio nog 3 heel bijzondere snowparken. In het "Crazy Kangaroo Park" bij Söll is er dankzij de verlichting 4 keer per week een night session en in "Big Playground" bij Westendorf staan veel spannende hindernissen voor alle niveaus klaar. Met de Mini Playground op de oefenweide bij Westendorf en het skiparcours Hans im Glück bij de gondelbaan "Hans im Glück" in Söll is er ook voor beginners een breed aanbod!

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het testrapport SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Ellmau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Ellmau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen