Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

St. Margarethen

6 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,3
Skigebied 8,3
Informatie over het skigebied
Katschberg-Aineck
Het hoogste punt: 2.220 m
Het laagste punt: 1.066 m
Hoogte skioord: 1.065 m
Liften in totaal: 16
Sleepliften: 8
Stoeltjesliften: 5
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 70 km
Pistes:
10 km
Pistes:
50 km
Pistes:
10 km
Skiroutes: 2 km

Skigebied Katschberg-Aineck

Skigebied Katschberg-Aineck

Met de skipas "Ski Lungau" heeft u toegang tot de skigebieden Katschberg-Aineck, Fanningberg en Großeck-Speiereck, die door bussen met elkaar zijn verbonden en tot de kleine gebieden St. Michael, Schönfeld, Zederhaus en Lessach. Zo heeft u de beschikking over ongeveer 150 pistekilometers.

In St. Margarethen zelf komt u via de huisberg Aineck in het skigebied Katschberg-Aineck, dat u 70 afwisselende km piste en 16 liften biedt. Hier kunt u genieten van de dalafdaling A1 van Aineck naar St. Margarethen, die bij een hoogteverschil van 1.120 m en een lengte van ongeveer 6 km aangeprezen wordt als 'de mooiste dalafdaling van de Alpen'. Het gebied is zowel geschikt voor gezinnen met kinderen als voor gevorderde skiërs. Daarvoor zorgen 10 km blauwe pistes, 50 km rode pistes en 10 km zwarte pistes. De moeilijkste piste "Direttissima" is 3 km lang en vooral aan het begin erg steil. Dit is één van de moeilijkste pistes van de Alpen. Omdat 100% van de pistes besneeuwbaar is, kan bij de juiste temperaturen in het hele skigebied voor sneeuwzekerheid worden gezorgd.

Ook het skigebied Großeck/Speiereck met ca. 50 km skiplezier beschikt over een breed aanbod aan lange en afwisselende afdalingen. Hier is de ongeveer 4,5 km lange dalafdaling van de Speiereck naar St. Michael met een hoogteverschil van 1.300 m een absoluut hoogtepunt. Kinderen ontdekken het skigebied op de Hexenwald-belevenisroute en stoeien in het Smarty Kinderland met iglo, heksenhuis, figuren en tipitent.

De Fanningberg is eveneens goed geschikt voor gezinnen. Tot op een kleine uitzondering bij de Zirbenjet zijn de pistes erg mooi breed en vlak, dus ideaal voor beginners en kinderen. De kleintjes kunnen indien gewenst in het FANNI-Kinderpark worden verzorgd, terwijl de ouderen de uitstekende carving-helling ontdekken.

Ook 's avonds hebben wintersporters de mogelijkheid naast de verlichte oefenlift naar beneden te razen.

Met de upgrade naar de skipas Lungo kunt u gebruik maken van 4 skigebieden met in totaal 250 km aan pistes! Ski in de skigebieden van Obertauern, Katschberg, Grosseck-Speiereck en Fanningberg. Op de gevarieerde pistes komen zowel professionals als plezierige skiërs aan hun trekken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën St. Margarethen

Voor alle liefhebbers van het nachtskiën is er in St. Margarethen im Lungau goed nieuws, want het nachtskiaanbod in Salzburger Lungau is zeer divers! Bij een heldere sterrenhemel van de pistes razen en aansluitend van een warm drankje in de hut genieten - het is hier allemaal geen probleem. Op maar liefst twee locaties, allemaal ongeveer 30 tot 40 minuten bij St. Margarethen vandaan, komen nachtbrakers in Lungau aan hun trekken: zowel in Katschberg-Aineck alsook in Grosseck-Speiereck zijn er verlichte pistes. Afhankelijk van de datum en de locatie variëren de dagen en openingstijden.

Après-ski St. Margarethen

Alle wintersporters die op zoek zijn naar ontspanning, zijn in St. Margarethen aan het juiste adres! Sportieve natuurliefhebbers genieten van winterwandelroutes zoals bijvoorbeeld de 5 km lange waterroute Leisnitz of toeren in de maneschijn in het skigebied Aineck met een gezellige pauze en een aansluitende afdaling in de nacht. De ijsbaan in St. Margarethen is twee keer per week geopend, zodat je heerlijk je ronden kunt maken. Bovendien biedt het Essl-Gut in St. Margarethen overdag of 's nachts (met fakkels) koetstochten aan en speciale kindertochten met bezichtiging van de boerderij.

Erg leuk voor jong en oud is ook het snowbiken in St. Michael en Obertauern of het rodelen op één van de natuurrodelbanen rondom St. Margarethen, waarvan sommige 's nachts ook verlicht worden.

Snowpark: St. Margarethen

In het skigebied Katschberg-Aineck bij de 2-persoonsstoeltjeslift ligt een klein snowpark, waarin zowel beginners als gevorderden zich kunnen bewijzen. Er staan verschillende obstakels te wachten zoals kickers en zelfs een kleine halfpipe. Vooral snowboarders zullen zich hier goed vermaken.

Het skigebied Katschberg-Aineck is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Katschberg-Aineck

Het testrapport Katschberg-Aineck is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in St. Margarethen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied St. Margarethen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen