Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Fiesch

19 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 9,4
Informatie over het skigebied
Aletsch Arena
Het hoogste punt: 2.869 m
Het laagste punt: 1.845 m
Hoogte skioord: 1.049 m
Liften in totaal: 38
Sleepliften: 18
Stoeltjesliften: 9
Gondelbaan: 11
Pistes in totaal: 104 km
Pistes:
42 km
Pistes:
50 km
Pistes:
12 km
Skiroutes: 15 km

Skigebied Aletsch Arena

Skigebied Aletsch Arena

De Aletsch Arena is een heel gevarieerd skigebied met in totaal 104 goed geprepareerde pistekilometers op een hoogteverschil van 1.845 - 2.869 m langs de reusachtige Aletsch-gletsjer. De met 23 km grootste ijsstroom van de Alpen is vanaf de drie skibergen Riederalp, Bettmeralp en Fiesch-Eggishorn goed te zien. Vanaf de drie toppen Moosfluh (2.333 m), Bettmerhorn (2.872 m) en Eggishorn (2.926 m) heeft u een heerlijk uitzicht.Tip: Op het nieuwe panorama-wandelpad vanaf het bergstation Moosfluh naar het bergstation Riederfurka heeft u de mogelijkheid om ook zonder ski's van het mooie uitzicht te genieten.

Meteen in Fiesch vindt u de toegang tot de gondel naar de Fiescheralp. Op de Alp ligt het middelstation op 2.212 m hoogte en vanuit daar brengt men u tot op de Eggishorn op 2.926 m hoogte. Vanaf de Eggishorn is er onder meer een prachtige zwarte afdaling tot aan de Fischeralp te vinden. Daarnaast zijn er vele blauwe pistes bij de Fiescheralp en ook een aantal rode. In totaal biedt de Aletsch Arena net zo veel makkelijke als middelzware afdalingen, zodat ook kinderen en beginners aan hun trekken komen. Op de Bettmeralp zijn de schoolkinderen in het "Kindersonnenland" en de snowgarden evenals in het prinsjesland bij het Bettmermeer actief. Bij de Kühboden op de Fiescheralp evenals op de Riederalp zijn nog meer kinderparken met grote speel- een trainingsgedeeltes. Het skigebied geldt als bijzonder gezinsvriendelijk wat betreft de kindergeschikte service met peuteropvang en animatieprogramma en de familievriendelijke infrastructuur.

Na een belevenisvolle skidag op de pistes, in het snowpark, de halfpipe en het panoramarestaurant zijn er twee mogelijkheden om terug naar Fiesch te komen: de dalafdaling brengt u via een skiroute naar beneden of u gaat gezellig met de gondel naar het dal. Wie nog verder wil skiën heeft in de avond de mogelijkheid gebruik te maken van de nachtskipistes. Op het gebied van de Alpenrose bij de Riederalp evenals bij de Blauseelift van de Bettmeralp kunt u een keer per week tot 21 uur op verlichte pistes skiën.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Fiesch

In Zwitserland zijn er na sluiting vele skigebieden waarin ook nachtskiën wordt aangeboden. Dat geldt ook voor de Aletsch-Arena bij Fiesch. Als de dag voorbij is, verlengen maar liefst drie liften in dit gebied hun bedrijf voor nachtbrakers. Het vermoedelijk grootste skiplezier hebben nachtskiërs op de Bettmeralp. De stoeltjeslift Blausee is tot aan het middelstation elke dinsdag van 16:30 uur tot 21:00 uur geopend. Nachtskifans hebben hier de beschikking over ongeveer een kilometer pistes. Naast de stoeltjeslift Blausee kan ook bij de oefenlift Alpenrose-Riederalp elke dinsdag van 19:00 tot 21:00 's nachts worden geskied. Dankzij twee liften kan je hier skiën op de ongeveer 500 m lange, verlichte piste. Bij goede sneeuwomstandigheden komen liefhebbers van nachtskiën ook in het dal aan hun trekken. De pistes bij de oefenlift in Fieschertal zijn elke donderdag van 18:00 tot 22:00 uur verlicht. Hier kan je op ongeveer 200 m piste je tot in de avonduren uitleven.

Après-ski Fiesch

Het Aletschgebied staat voor pure ontspanning met een prachtig uitzicht op de bergwereld van de Zwitserse deelstaat Wallis. Om van zo'n prachtig belevenis uitgebreid te genieten heeft u niet meer nodig dan een glaasje wijn in een gezellige kring. Maar op actievere vakantiegangers staan ook een aantal après-ski bars te wachten.Op enkele meters afstand van het dalstation bij de Fiesch-Eggishorn-baan is de bar-lounge "Talstation" gelegen waar u na sluiting van de liften nog perfect bij elkaar kunt zitten. Feestbeesten komen in de club "Inch" aan hun trekken. De rest kan de dag gezellig en in een van de kleine bars en restaurants afsluiten. Wie de dag liever sportief doorbrengt kan mee doen aan skitochten door het Alteschgebied en een kijkje in de gletsjergedeeltes krijgen. Meerderde gemarkeerde sneeuwschoenwegen lopen door het Fieschertal evenals een 3 km lange route tussen Bettmer- en Riederalp zodat u op uw gemak het sprookjesachtige winterlandschap kunt ontdekken. Wilt u de Alteschgletsjer ook eens vanuit vogelperspectief bewonderen? Een aantal vliegscholen bieden tandemvluchten aan.

Ook rodelen in het Alteschgebied is een echte aanrader. Bij de Fiescheralp staat een hoogtepunt op u te wachten: een 13 km lange rodelbaan brengt u langs goed geprepareerde wegen naar Lax, een dorpje dat naast Fiesch ligt. Beneden aangekomen brengt een sportbus alle rodelfans binnen enkele minuten terug naar Fiesch. Een ander bijzondere rodelbeleving is bij de gondelbaan "Moosfluh" te vinden: hier kunt u na liftsluiting met een airboard de blauwe piste afdalen. De "Schlittelpiste Blätz" hoort bij het kinder- en familiepark in het Fieschdal en is de perfecte piste voor rodelbeginners. In februari kunt u een keer per week ook in de avond rodelen (tot 20 uur). Alternatief naast het skiën of als het geen skiweer is, biedt het resort "Sport Ferien Resort Fiesch" vele sportieve activiteiten zoals zwemmen, tennis, squash, indoor-klimmen, fitness, kegelen, sauna of solarium aan.

Snowpark: Fiesch

De hotspot voor freestylers in de Aletsch Arena ligt aan de hellingen van de Bettmerhorn tussen de rode "Kanzel-" en de blauwe "Salzgäb-" piste. Hier wachten een rail-line en meerderde kicker-lines op jibbers en shredders. Verder beneden aan de helling ligt een grote halfpipe voor hoge sprongen. Bijzonderheid van de park-crew: de obstacles worden met een speciale machine, de "PipeMagician", gevormd, zodat ook 360° draaiingen en dwarshellingen ideaal uitgevoerd kunnen worden. Beginners kunnen echter eerst in het family-park op kleinere wupps, banks, mini-kickers oefenen.

Naast het TFI snowpark heeft de Altesch Arena nog twee andere parken bij de Fiesch-Eggishorn aan te bieden: het funpark Eggishorn en het funpark Konkordia. Alle twee area's lopen aan beide kanten van de Konkordia-piste en zijn met de 4-persoonslift "Flesch" en de 6-persoonslift "Talegga" te bereiken. Terwijl de Konkordia-Area met kleinere bochel- en slingerpistes voor beginnende freestylers veel te bieden heeft, is het funpark Eggishorn meer gericht op gevorderden met echte rails en sprongen in het aanbod.

Het skigebied Aletsch Arena is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Aletsch Arena

Het testrapport Aletsch Arena is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Fiesch

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Fiesch

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de WinterTrex voordelen